Acasă Social Decizia consilierilor municipali privind cinematograful Gaudeamus

Decizia consilierilor municipali privind cinematograful Gaudeamus

0

Consilierii municipali au anulat decizia din ianuarie 2019 prin care destinația teritoriului pe care se află cinematograful Gaudeamus a fost schimbată în „zonă rezidențială cu densitate medie”, fiind posibilă construcția unui bloc locativ.

Automat, regiunea revine la zona cu codul anterior –  C3, unde se permite construcția spațiilor comerciale.

Consilierii municipali s-au arătat îngrijorați de viitoarea construcție. Potrivit lor, regiunea nu este prevăzută cu infrastructura necesară, așa încât să fie posibilă ridicarea unui bloc locativ sau a unei construcții multietajate.

Astfel, prin votul a 43 de aleși locali, decizia CMC din 16 ianuarie 2019 a fost anulată. 

Aceasta prevedea modificări la Regulamentul local de urbanism, destinația terenului trecând în zonă cu codul R7, sau zonă rezidențială. După anularea modificării, destinația teritoriului rămâne pentru centre comerciale cu circa cinci nivele.

Consilierii au votat și un amendament prin care se propune punerea în sarcină Direcției generale urbanism și arhitectură elaborarea unui proiect de modificare a zonei în una de tip „S”.

agora.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.