Acasă Social DECIS // Bugetarii vor mai sta acasă încă DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Când vor...

DECIS // Bugetarii vor mai sta acasă încă DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Când vor reveni la muncă? Procesul de STUDII la DISTANȚĂ va continua

1

Comisia pentru Situații Excepționale, întrunită astăzi, a luat decizia să prelungească vacanța bugetarilor pentru încă două săptămâni, după ce aceștia au revenit astăzi la muncă. Astfel, bugetarii vor sta acasă în perioada 7 aprilie – 17 aprilie, iar dacă situația epidemiologică o va cere, atunci vor mai fi acordate șapte zile libere.

Spre deosebire de vacanta trecută, încheiată astăzi, procesul de studii al elevilor va continua de la distanță. Lecțiile vor fi organizate online, a spus premierul Ion Chicu.

Acesta a precizat că salariul bugetarilor va fi păstrat pe perioada vacanței de minimum două săptămâni, însă zilele libere vor fi recuperate după ridicarea stării de urgență. „Probabil vom reveni la regimul de muncă de șase zile pe săptămână, așa cum a fost odată”, a precizat premierul.

Recomandarea de a prelungi vancanța a venit din partea epidemiologilor. Mai mult, vacanța ar mai putea fi prelungită cu încă o săptămână.

Datorită zilelor libere oferite anterior, specialiștii spun că au atestat un trend lent de infectare cu COVID-19 în R. Moldova spre deosebire de cel înregistrat în alte state.

Știrea se actualizează

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

  1. Este o decizie ce urma a fi luata la sfirsitul saptaminei trecute. Era o decize logica. Este regretabil o astfel de abordare din partea guvernantilor. I-au scos pe toti la lucru, iar vor fi infectari involuntare, ca in timp de o zi din nou sa decida doua saptamini de vacanta. Dodon si compania au miopie, daca o decicie atit de logica nu a fost adoptata la momentul potrivit. Nu este clara dorinta de ai scoate pe toti la lucru, doar daca nu ardea numirea cuiva in functii!!! Cazul alegerilor din Hincesti2!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.