Acasă Extern De la începutul lunii, rușii au efectuat aproape 500 de raiduri aeriene

De la începutul lunii, rușii au efectuat aproape 500 de raiduri aeriene

0

De la începutul lunii mai, Federația Rusă a efectuat 500 de raiduri aeriene în Ucraina și a lansat peste 70 de rachete de croazieră și rachete balistice.

„În cursul lunii mai, forțele armate ale Federației Ruse au efectuat 49 de lovituri cu rachete din Rusia. În total, au fost trase 74 de rachete de croazieră și balistice. În special, „Iskanders” – 4 unități, „Point U” – 8 unități, rachete de croazieră navale și aeriene – 2 unități. Au fost efectuate 459 de raiduri aeriene”, a spus șeful Departamentului Operațional Principal al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul de brigadă Oleksiy Gromov.

Potrivit acestuia, principalele ținte ale rușilor au fost obiectele infrastructurii de transport din regiunile de sud și de est ale statului, dar au tras în mod repetat și asupra altor obiecte de infrastructură critică de importanță socială.

„De la începutul ostilităților, forțele armate ruse au efectuat 487 de lovituri cu rachete, în timpul cărora 788 de rachete de croazieră și balistice au fost lansate de pe teritoriul Rusiei și Republicii Belarus. Acestea sunt: rachete operaționale-tactice Iskander – 213 unități, rachete operaționale-tactice Point U – 61 de unități, rachete de croazieră navale și aeriene 235 de unități. Inamicul a făcut 4.917 ieşiri de luptă”, a spus generalul de brigadă.

După cum a raportat Ukrinform, pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o invazie pe scară largă a Ucrainei. Trupele ruse distrug infrastructura, zonele rezidențiale ale orașelor și orașelor ucrainene folosind artilerie, lansatoare de rachete multiple și rachete balistice.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.