Acasă Justiţie De ce Filat nu a achitat niciun prejudiciu statului: Ce spune Dragalin

De ce Filat nu a achitat niciun prejudiciu statului: Ce spune Dragalin

0

„S-au întâmplat foarte multe lucruri dubioase, iar procurorii anticorupție au pornit câteva doare penale pe aceste chestii”, susține șeful Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin. Asta după ce a fost întrebată în cadrul unui interviu de ce Vladimir Filat, condamnat la șapte ani de închisoare, nu a achitat niciun prejudiciu statului.

„Acolo s-au întâmplat foarte multe lucruri dubioase, noi avem și dosare penale pornite pe aceste chestii, despre modul în care au fost aplicate sechestrele prin proceduri civile, divorț de soție, lucruri complicate, anume puse la cale ca să nu fie plătiți acești bani cu care el este dator statului. Noi investigăm aceste aspecte”, a spus Dragalin, transmite SafeNews.md, cu referire la noi.md. 

Veronica Dragalin a negat faptul că în prezent ar fi investigați procurorii care au investigat acest caz. 

„Nu, dacă nu greșesc faptele investigate includ și acțiunile executorului judecătoresc, dacă nu mă greșesc. La moment nu vă pot da mai multe detalii”, a spus aceasta. 

Potrivit Procuraturii Anticorupție, Filat este învinuit că ar fi încheiat un contract de asistență în campania electorală pentru un partid politic la alegerile parlamentare din 2014, cu o companie de consultanță din Washington. Pentru serviciile contractate, fostul premier ar fi achitat peste 12 milioane 800 de mii de lei. Banii erau transferați de pe conturile unor companii gestionate de intermediari și ar fi fost obținuți prin infracțiuni de corupție din Banca de Economii. Filat neagă acuzațiile.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.