Acasă Economic Datoria de stat a R. Moldova a crescut semnificativ și atinge un...

Datoria de stat a R. Moldova a crescut semnificativ și atinge un nou record

0

Datoria de stat a Republicii Moldova se ridică la 60 de miliarde de lei în luna iunie, un record, în condițiile în care, în prima jumătate a anului 2020, a crescut semnificativ.

Potrivit celui mai recent raport al Ministerului Finanțelor, datoria de stat a Republicii Moldova a ajuns la 59,99 de miliarde de lei, un record în istoria țării noastre.

Datoria de stat a crescut în acest an cu peste 7 miliarde de lei, în condițiile în care constituia 52,7 miliarde la sfârșitul anului 2019.

În prezent, datoria de stat externă este de peste 33 de miliarde de lei, iar cea internă depășește 26,5 miliarde de lei.

Doar în acest an, datoria internă (la dobânzi mult mai mari decât cea externă) a crescut cu aproape 3,5 miliarde de lei, în timp ce cea externă s-a majorat cu aproximativ 4 miliarde de lei.

cotidianul.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.