Acasă Extern Curtea Penală Internațională emite mandat de arest pe numele lui Putin

Curtea Penală Internațională emite mandat de arest pe numele lui Putin

1

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis mandate de arestare pentru președintele Vladimir Putin și comisarul prezidențial al Rusiei pentru drepturile copilului, Maria Alekseyevna Lvova-Belova.

Într-o declarație, CPI a spus că există „motive rezonabile” pentru a crede că liderul rus „poate răspunde penal” pentru „crime de război de deportare ilegală a populației (copii) și cea a transferului ilegal de populație (copii) din zonele ocupate ale Ucrainei către Federația Rusă” în teritoriul ocupat ucrainean, transmite SafeNews.md cu referire la The Guardian.

De asemenea, există „motive rezonabile” pentru a crede că Lvova-Belova „poate răspunde penal” pentru „crime de război de deportare ilegală a populației (copii) și cea de transfer ilegal de populație (copii) din zonele ocupate ale Ucrainei către Federația Rusă”.

Reprezentanta Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a venit, la scurt timp, cu o reacție după decizia CPI.

„Deciziile Curții Penale Internaționale nu au nicio semnificație pentru țara noastră, inclusiv din punct de vedere juridic.

Rusia nu este parte la Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale și nu are nicio obligație în temeiul acestuia. Rusia nu cooperează cu acest organism, iar posibilele indicații de arestare venite de la Curtea Internațională de Justiție vor fi nule din punct de vedere juridic pentru noi”, a transmis Zaharova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

  1. Decizia onoratei curti ridică mai multe semne de întrebare. Unde este prezumția nevinovăției ?? Care este argumentarea factologică a deciziei de arestare ??? Câte rachete/bombe au tras Kievul asupra teritoriilor rusesti din estul Ucrainei după 2014 ??? Ce s-a întîmplat cu fost lider iugoslav Miloșevici după arestarea lui de catre CPI ??? A lui Rudolf Hess după ispășirea sențintei la una din inchisorile europene… Ce le-a spus americanilor un general sovietic, cand Hrusiov vizita prima dată SUA, fiind acuzat că ar fi declarat că vrea să înmormânteze SUA ??? Probabil că decizia este o grenadă fumigenă pentru a acopri alte crime comise in Ucraina de regimul de la Kiev în ultimii 30 ani. Cine a fost in ultimile 3 decenii in Ucraina stiu prea bine ce s-a intamplat in politica, economia ucraineană

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.