Acasă Alegeri 2020 Cum vor vota persoanele infectate sau suspectate cu Covid-19

Cum vor vota persoanele infectate sau suspectate cu Covid-19

0

Persoanele care sunt deja confirmate ca purtătoare ale virusului Covid-19, sau care manifestă anumite simptome, pot solicita în ziua alegerilor să-și exercite dreptul la vot prin intermediul echipelor mobile care se vor deplasa la domiciliu.

Decizia a fost anunțată astăzi în debutul ședinței Cabinetului de Miniștri. Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a informat că au fost prezentate măsurile ce urmează a fi impuse pentru cetățenii care își vor exercita dreptul la vot pe 1 noiembrie, în cadrul alegerilor prezidențiale.

„Astfel, accesul în secțiile de votare va fi permis doar cu utilizarea măștii de protecție. În acest sens, birourile electorale vor asigura fiecare cetățean cu o mască medicinală pentru a-și putea exercita dreptul constituțional la vot”, a declarat Dumbrăveanu. 

Ministrul a adăugat că persoanele care sunt deja confirmate ca purtătoare ale virusului Covid-19, sau care manifestă anumite simptome, pot solicita în ziua alegerilor să-și exercite dreptul la vot prin intermediul echipelor mobile care se vor deplasa la domiciliu: „De urna mobilă vor putea beneficia inclusiv cei care se află în regim de autoizolare”.

Premierul Chicu a solicitat instituțiilor responsabile să se asigure că fiecare cetățean își va putea exercita dreptul la vot, indiferent dacă e confirmat, sau se află în autoizolare.

hotarirea_cnesp_nr.34_13.10… by Lucia Vieru

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.