Acasă Economic Cum s-a încheiat prima zi de licitare a valorilor mobiliare de stat

Cum s-a încheiat prima zi de licitare a valorilor mobiliare de stat

0

Luni, prima zi a licitaţiei pentru vânzarea acţiunilor de proprietate publică la Bursa de Valori din Moldova s-a încheiat fără niciun rezultat.

Potrivit surselor de la BVM, citate de agenţia Infotag, niciunul dintre cele şase pachete de valori mobiliare ale societăţilor pe acţiuni oferite spre vânzare de către Agenţia Proprietăţii Publice (APP) nu a atras până acum potenţiali cumpărători.

Între timp, printre oferte se află blocul de acţiuni (78.282%) al companiei Metalferos, care până de curând avea o situaţie aproape de monopol în domeniul comerţului cu fier vechi. 

Peste 281 de mii de acţiuni ale acestei companii au fost scoase la licitaţie la Bursă din 17 până la 21 august, la un preţ de pornire de 3.230 lei fiecare, cu o valoare nominală de 10 lei. Astfel, APP se aşteaptă să încaseze aproximativ 908 milioane de lei pentru pachet.

Celelalte cinci loturi ale pachetelor de valori mobiliare de stat depăşesc 90%. Printre acestea se numără Institutul de Cercetări Rif-Acvaaparat din Bălţi şi întreprinderile rutiere regionale din Orhei, Soroca, Criuleni şi Cahul.

infotag.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.