Acasă Social Cum comentează Vladimir Bolea închiderea fabricii de ulei de la Bălți

Cum comentează Vladimir Bolea închiderea fabricii de ulei de la Bălți

0

„Astăzi, stocul de semințe de floarea-soarelui în R. Moldova constituie aproximativ 350.000 de tone, deci, oricare declarație care invocă lipsă de stocuri este una speculativă.”

Declarația aparține ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, și vine după ce fabrica de ulei de la Bălți a anunțat că se închide din motiv că pe piața internă nu sunt suficiente rezerve de semințe de floarea-soarelui.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Bolea a scris că pentru a proteja producătorii de cereale și pentru a contribui la crearea unui lanț valoric complet a fost prelungită perioada de licențiere a importului de grâu, porumb și semințe de floarea-soarelui, care este un instrument de echilibrare a poziției distorsionate de pe piață.

„Eliminând declarațiile politice și bazându-ne strict pe componenta economică, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va asigura o platformă de dialog între producătorii de cereale și procesator, fiecare să vină cu cifrele reale și corecte, pentru ca să putem lua decizii și să identificăm soluții viabile până la recolta nouă de floarea-soarelui. Luni, 1 aprilie, în cadrul ministerului va avea loc o ședință de lucru între producătorii de cereale și procesator pentru a identifica soluții rezonabile, dar întâi de toate corecte în raport cu cei 2,5 de milioane de consumatori finali de ulei”, a scris Bolea.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.