Acasă Justiţie Cu ”facilități” din partea organului de urmărire penală?! Constantin Țuțu, singurul care...

Cu ”facilități” din partea organului de urmărire penală?! Constantin Țuțu, singurul care a fost plasat în carantină, în loc de penitenciar. Câte persoane date în căutare au fost reținute la frontiera de stat

0

Legea nu este egală pentru toți. Fostul deputat Constantin Țuțu este singura persoană dată în căutare națională și internațională de autoritățile din Republica Moldova, care în loc să ajungă după gratii, așa cum a fost dictat de lege, a mers acasă, în carantină.

În perioada 27 martie – 3 mai 2020, la trecerea frontierei de stat, în baza mandatelor de arest, a fost identificate și reținute 18 persoane, date în căutare națională și internațională.

Potrivit informațiilor oficiale, oferite de către Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, în baza informațiilor INTERPOL a fost reținută și transmisă organului abilitat, 1 persoană. Către Centrul Național Anticorupție – 2 persoane, IGPF – 1 persoană, iar în baza informațiilor oferite de către Inspectoratul General de Poliție – 14 persoane.

Portalul SafeNews.md s-a adresat către instituțiile sus menționate, pentru a afla ce măsuri au fost aplicate asupra acestor 18 persoane, date în căutare în ultima vreme.

Prn urmare, Inspectoratul General de Poliție a declarat pentru SafeNews.md că 2 dintre cele 14 persoane reținute erau debitori de stat, iar celelalte 12 persoane erau date în căutare pentru comiterea unor infracțiuni.

În privința a 5 persoane dintre cele menționate, a fost aplăcată măsura preventivă – arest preventiv pentru 30 de zile. 8 persoane au fost eliberate după expirarea termenului de 72 de ore, iar în privința unei persoane a fost aplicată controlul judiciar cu obligația de a nu părăsi țara”, a declarat Diana Fetco, reprezentant al serviciului de presă al IGP.

Centrul Național Anticorupție a confirmat informația că în adresa instituției au parvenit informația că la frontiera de stat au fost reținute două persoane, date în căutare națională și internațională după consemnele CNA.

La data de 27 martie 2020, a fost reținută o persoană, ulterior fiind plasată în carantină. Nu a stat în izolator, iar după expitarerea termenului de 14 zile, acesta a fost plasat sub control judiciar. La data de 29 aprilie a fost reținută cea dea doua persoană. În privința acesteia, a fost aplicată măsura preventivă – control judiciar., a declarat pentru SafeNews.md, purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi.

Reprezentantul CNA a mai declar că la data de 15 aprilie, curent, la frontirera de stat a fost identificată o altă persoană fiind dată în căutare. Acesta a fost reținut de IGPF, ulterior însă procurorul a anunțat că acestuia i-a fost schimbată măsura preventivă, fiind plasat sub control judiciar. Prin urmare bărbatului i s-a autorizat trecerea. Informația a fost confirmată și de către ofițerul de presă al IGPF.

Prin urmare, în urma analizării acestor date, înțelegem că fostul deputat democrat, Constantin Țuțu a fost singura persoană în privința căreia organul de urmărire penală a luat decizia de a fi plasat în carantină pentru 14 zile, imediat ce a fost reținut la frontiera de stat, după ce s-a predat benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița.

MAI MULTE DETALII: Constantin Țuțu (cu mandat de arest) va sta în carantină 14 zile

Amintim că acesta fusese anterior arestat în contumacie.

În prezent, Țuțu este cercetat în libertate, având interdicția de a părăsi localitatea.

Potrivit unei versiuni, ex-deputatul Constantin Țuțu ar fi negociat la greu cu factori de decizie din Procuratura Generală, revenirea sa în țară. Pentru a putea să se întoarcă acasă în plină pandemie de Covid-19 și evitarea plasării acestuia în arest preveniv, fostul democrat l-ar fi denunțat pe consăteanul și vecinul său, Vladimir Mardar (alias Vova Tătăroi), făcând posibilă capturarea celor peste 1,5 mln de euro, în sâmbăta Paștelui, la postul vamal Leușeni, informație confirmată de unele surse inclusiv din cadrul Procuraturii Anticorupție.

MAI MULTE DETALII: JUSTIȚIE sau POLITICĂ? Versiuni diferite în dosarul Țuțu: Dodon dă asigurări că instanța de judecată va lua o decizie cât mai curând, iar PA susține că dosarul încă nu a fost transmis în judecată

CITEȘTE ȘI: DOSARUL ȚUȚU// După ce săptămâna trecută a negat declarațiile lui Dodon, astăzi PA anunță că dosarul a fost totuși transmis în judecată

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.