Acasă Justiţie CSP se convoacă în ședință: Membrii Consiliului vor examina solicitarea Maiei Sandu...

CSP se convoacă în ședință: Membrii Consiliului vor examina solicitarea Maiei Sandu de a iniția procedura de evaluare a lui Stoianoglo

0

Consiliul Superior al Procurorilor se convoacă joi, 11 noiembrie, pentru a dezbate mai multe proiecte, inclusiv solicitarea președintelui Maia Sandu de constituire a Comisiei de evaluare a performanțelor Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo.

De menționat că șeful statului această sesizare este determinată, în primul rând, de necesitatea consolidării încrederii societății în instituția Procuraturii Republicii Moldova.

La moment aceasta pare compromisă, având în vedere lipsei unor rezultate sesizabile în combaterea criminalității și, în special, a corupției, inclusiv lipsa unor progrese în investigarea furtului bancar, existența unor suspiciuni de lipsă a investigației efective pe marginea unor fapte infracționale de rezonanță internațională constatate de CEDO (de exemplu, privarea ilegală de libertate și deportarea ilegală în Republica Turcia a cadrelor didactice de la Liceul Teoretic „Orizont”), existența unor bănuieli obiectiv justificate de utilizare a funcției în detrimentul interesului public”, se arată în sesizare.

În cazul în care CSP va da curs solicitării Maiei Sandu, va fi creată o comisie compusă din 5 membri, dintre care unul este propus de preşedintele R.Moldova, unul de Ministerul Justiţiei, unul de Consiliul Superior al Magistraturii, unul de Consiliul Superior al Procurorilor şi unul de Procurorul General.

În termen de cel mult 30 de zile, comisia va întocmi un raport motivat prin care va propune acordarea unuia dintre următoarele calificative: „excelent”, „bine”, „nesatisfăcător”. Raportul cu calificativul propus se prezintă Consiliului Superior al Procurorilor, care ia decizia finală privind acordarea unuia din calificativele menționate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.