Acasă Justiţie CSP a amânat examinarea plângerii lui Morari împotriva lui Stoianoglo. Motivul

CSP a amânat examinarea plângerii lui Morari împotriva lui Stoianoglo. Motivul

0

Examinarea sesizării depusă de fostul șef al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, către Consiliul Superior al Procurorilor, prin care și-a exprimat dezacordul cu privire la ordinul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, prin care primul a fost demis, a fost amânată. Decizia a fost luată în cadrul ședinței din 21 octombrie, după ce Morari a solicitat să fie prezent și el la ședința Consiliului, atunci când îi va fi examinată plângerea.

Membrii CSP au votat pentru includerea pe ordinea de zi a sesizării lui Viorel Morari, însă ulterior, președinta CSP, Angela Motuzoc, a propus amânarea examinării sesizării, din motiv că Morari a solicitat să fie prezent și el la ședința Consiliului, atunci când îi va fi examinată plângerea.

„Este un raport de muncă ce se examinează la moment în instanța de judecată. Totodată, Morari a contestat, în ordinea art. 313 al Codului de Procedură Penală, această scrisoare. 
Deja există o hotărâre a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care nu este definitivă, prin care s-a refuzat să fie obligat CSP să pună pe ordinea de zi această sesizare. Este un litigiu de muncă ce urmează a fi examinat de organele competente”, a declarat președinta CSP.

Precizăm că Viorel Morari a solicitat examinarea sesizării cu privire la ordinul menționat al procurorului general, depusă de subsemnat la 16 august 2021, în cadrul ședințelor deliberative ale CSP.

Amintim că Procuratura a încetat raporturile de serviciu cu fostul șef al Procuraturii Anticorupție. Prin ordinul procurorului general din 12 august 2021 a fost sistată suspendarea din funcție și, respectiv, au fost încetate raporturile de serviciu cu fostul procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Precizăm că, Viorel Morari a fost suspendat din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție în decembrie 2019, la câteva zile după desemnarea lui Stoianoglo. 

Ulterior, pe numele lui Morari a fost intentat un dosar penal pentru abuz în serviciu și amestec în înfăptuirea justuției, în care parte vătămată este Veaceslav Platon.

Acesta a respins acuzațiile în adresa sa și a spus că dosarul în care este vizat este unul politic și făcut la comanda lui Dodon și Stoianoglo.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.