Acasă Justiţie CSM crează un grup de lucru pentru modificarea cadrul legislativ

CSM crează un grup de lucru pentru modificarea cadrul legislativ

0

Consiliul Superior al Magistraturii vrea să creeze un grup de lucru pentru modificarea cadrului legislativ. Subiectul urmează să fie discutat la ședința Plenului de săptămâna viitoare. Mai multe informații despre care reglementări legislative urmează să fie propuse pentru modificare sau cineva va face parte din grupul de lucru nu au fost publicate, transmite SafeNews.md cu referire la bizlaw.md.

Tot marți, CSM urmează să decidă majorarea numărul de magistrați care activează la Judecătoria Bălți. În prezent, în cele trei sedii ale instanței, sunt prevăzute 29 funcții de judecător, dintre care patru funcții sunt vacante. Unul dintre posturile vacante urmează să fie completat chiar săptămâna viitoare, după ce Natalia Foma va depune jurământul și va începe să-și exercite atribuțiile de magistrat. Un alt subiect în agenda reuniunii care vizează Judecătoria Bălți este cererea vicepreședintelui instanței, Valeriu Pădurari de a fi evaluat pentru o eventuală promovare.

Un alt subiect pe ordinea de zi se referă la acordarea gradului cinci de calificare mai multor magistrați de la Judecătoria Chișinău. Este vorba despre Vitalie Guțan, Galina Ciobanu, Marcel Gandrabur, Victor Sîrbu și Alexei Paniș. Toți cinci au primit, anterior, calificativul ”foarte bine” din partea Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii urmează să mai examineze, marți, notele informative ale Inspecției judiciare privind refuzul președintelui țării de a numi în funcție a doi magistrați, precum și refuzul de a numi un judecător în funcție până la atingerea plafonului de vârstă. Este vorba despre candidații Sergiu Zmeu și Sergiu Petrușca și, respectiv, judecătorul Nicolae Pasecinic.

Alte subiecte la ordinea zilei se referă la demersul șefului Secretariatului Judecătoriei Strășeni, referitor la soluționarea unor chestiuni de ordin organizatoric, dar și demersul Institutului Național al Justiției privind delegarea unor judecători pentru participare la școala de toamnă privind etica și deontologia profesională. De asemenea, CSM urmează să examineze solicitarea Centrului de Drept al Femeilor de a efectua interviuri în rândul judecătorilor din unele instanțe.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.