Acasă Justiţie CSM a respins cererea de numire a lui Mihai Murguleț în funcția...

CSM a respins cererea de numire a lui Mihai Murguleț în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă

1

CSM a respins joi, 16 aprilie, cererea de numire a lui Mihai Murguleț în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă.

Pentru transmiterea cererii lui Murguleț președintelui țării au votat patru membri, iar șapte – împotrivă.

Inițial, Victor Micu a propus amânarea subiectului, deoarece sunt patru proceduri disciplinare intentate în privința sa, dar pentru au votat doar șase membri. Murguleț a menționat că amânarea ar putea dura la nesfârșit, deoarece s-ar afla în conflict cu conducerea instanței.

Mandatul lui Murguleț a expirat în februarie.

Murguleț a acces în sistem în 2015, printr-un decret al președintelui de atunci, Nicolae Timofti. 

În iunie 2019, nota informativă a judecătorului Mihai Murguleț de la sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău a generat „înlăturarea” din funcțiile administrative deținute a șapte persoane, dar și revocarea unui magistrat din funcția de membru al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.