Acasă Justiţie CSJ a admis cererea de strămutare a cauzei penale în cazul judecătoarei...

CSJ a admis cererea de strămutare a cauzei penale în cazul judecătoarei Maria Tertea, învinuită de trafic de influență (ZdG)

127
0
ads

Magistrații de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) au admis cererea de strămutare a cauzei penale în cazul judecătoarei Maria Tertea, învinuită de „trafic de influență”, de la Judecătoria Chișinău la Judecătoria Hîncești, sediul Ialoveni. Astfel, dosarul intentat pe numele magistratei va fi examinat de către judecătorii de la Hancesti, informează zdg.md.

Potrivit sursei citate, o încheiere în acest sens a fost pronunțată de către magistrații de la CSJ la 29 aprilie curent.

Judecătoarea este cercetată în libertate, după ce la 25 martie Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana și Curtea de Apel Chișinău au respins demersurile Procuraturii Anticorupție (PA) de plasare a acesteia în arest.

Maria Tertea a fost reținută în flagrant, pe 22 martie curent, într-un alt dosar, pornit de procurorul general, în baza unor informații, potrivit cărora, judecătoarea ar fi pretins 16 mii de dolari americani de la conducătorul unui agent economic, pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi la adoptarea unei soluții favorabile într-un litigiu civil.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here