Acasă Extern Criză politică în România. Toți miniștrii USR PLUS au demisionat în bloc...

Criză politică în România. Toți miniștrii USR PLUS au demisionat în bloc din Guvern

0

Miniştrii USR PLUS demisionează din Guvernul României condus de Florin Cîţu. Decizia ieșirii de la guvernare a venit după ce social-democrații au decis, luni, să boicoteze ședința Birourilor Permanente Reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, unde se discuta introducerea moțiunii de cenzură împotriva premierului. Potrivit presei din România, retragerea USR PLUS nu înseamnă automat căderea Guvernului Cîțu, care poate funcționa mai departe și fără prezența partenerului de coaliție în executiv, transmite SafeNews.md cu referire la Publika.md.

Premierul urmează doar să numească miniștri interimari, iar activitatea cabinetului poate continua. Cîțu este obligat însă să ceară vot de încredere în parlament în maximum 45 de zile. Guvernul cade doar prin moțiune de cenzură votată în Parlament sau dacă prim ministrul decide să demisioneze. Scandalul a escaladat săptămâna trecută, când premierul l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion, membru USR-PLUS.

Programul de investiții „Anghel Saligny” a devenit mărul discordiei în coaliție, după ce Florin Cîțu a anunțat că îl va trece prin Guvern în ciuda opoziției miniștrilor USR PLUS.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.