Acasă Extern Criză de carburanţi în Marea Britanie: Johnson încearcă să calmeze populația

Criză de carburanţi în Marea Britanie: Johnson încearcă să calmeze populația

0

În Marea Britanie, criză de combustibil la pompe pare să se stabilizeze. Cel puţin aşa a declarat premierul Boris Johnson. Pentru a rezolva penuria de şoferi pentru cisterne, autorităţile au făcut apel la militari. Câteva zeci au început să lucreze încă din acest weekend, iar alţii li se vor adăuga în zilele următoare, transmite SafeNews.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Ministrul Apărării din Marea Britanie, Ben Wallace, a fost cel care a anunțat că armata britanică va trimite militari în toată țara, să ajute la transportul carburanţilor de la rafinării către benzinării.

Ben Wallace: “Numărul lor va crește la peste 200 în cursul săptămânii viitoare. Mulți dintre ei vor începe să lucreze în acest weekend și luni. ”

Guvernul britanic insistă că situația se îmbunătățește, iar premierul Boris Johnson a precizat că armata nu face decât să dea o mână de ajutor în plus: ”Trebuie să ne luăm toate precauțiile. Dar, chiar și așa, combustibilul ajunge la destinație, ajunge în benzinării, iar oamenii trebuie să își vadă de treburi la fel că până acum.”

Cu toate astea, Asociația Distribuitorilor de Carburanţi, care reprezintă interesele benzinăriilor independente, avertizează că aprovizionarea rămâne o problemă. Mai mult, situația s-ar putea agrava în unele părți ale Regatului.

Cetăţean: “Dacă găsești combustibil după ce ai vizitat șase sau șapte stații de combustibil, atunci ești foarte norocos.”

Mike Stayte, John Stayte Services: ”Într-o zi ești pe cai mari și iei de trei ori mai multă marfă decât de obicei. Iar ziua următoare rămâi fără combustibil și te uiți prostește, unul la altul.”

Criza de carburanţi din Marea Britanie a fost pusă, până acum, pe seama Brexit. După ieșirea Regatului din Uniunea Europeană, zeci de mii de șoferi s-au întors în țările lor.

La întreaga situație a contribuit și pandemia, iar restricțiile și carantina au pus bețe în roate încercărilor britanicilor de a pregăti noi șoferi care să-i înlocuiască pe cei care au plecat din Marea Britanie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.