Acasă Social Cristina Țărnă despre demiterea tatălui din funcție: Cum poate o comisie să...

Cristina Țărnă despre demiterea tatălui din funcție: Cum poate o comisie să dea afară un conducător care știa cum arată plămânii fiecărui pacient infectat cu COVID-19 internat la el în spital?

0

Fosta vicedirectoare a Centrului Național Anticorupție (CNA), Cristina Țărnă, a comentat demiterea tatălui său, Anatol Ciubotaru, din funcția de șef al Spitalului Clinic Republican (SCR). „Nu înțeleg cum poate o comisie, în care toți decidenții nu au lecuit în viața lor pe nimeni, să decidă să dea afară un medic care a salvat zeci de mii de oameni timp de 47 de ani”, a menționat ea pe Facebook.

Ea a scris despre faptul că 5 dintre medici erau asimptomatici, iar unuia i s-a ridicat temperatura la sfârșitul gărzii de noapte. Astfel, Anatol Ciubotaru ar fi decis testarea acestora, iar apoi izolarea și tratamentul, la rugămintea lor, pentru a nu expune riscului pe alți medici sau pe familiile lor.

„La unul din ei, la sfârșitul gărzii de noapte i s-a ridicat temperatura. De asta, discutând raportul de noapte, medicii l-au rugat să-i ajute să fie testați de urgență, ca să nu expună alți colegi, alți pacienți și propriile familii. I-a testat. Urgent. I-a izolat și a început tratamentul lor. Spre binele tuturor. Sau, cel puțin asta credea că face. Dar, Comisia a fost de altă părere…”, a scris Cristina Țărnă.

Cristina Țărnă și-a exprimat indignarea în legătură cu demiterea tatălui său de la conducerea Spitalului Clinic Republican, prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, care a invocat “devieri de la proceduri administrative și neglijență în exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

„Înteleg că e urgență și trebuiesc optimizări de tot felul și nu trebuie să punem întrebări, dar mai ales să avem careva opinii proprii în această perioadă. Și totuși, nu înțeleg cum poate o comisie în care toți decidenții nu au lecuit în viața lor pe nimeni să decidă să dea afară un medic care a salvat zeci de mii de oameni timp de 47 de ani? Un conducator care știa cum arată plămânii fiecărui pacient grav cu COVID-19 internat la el in spital?”, a mai spus fiica fostului șef al Spitalului Clinic Republican. 

Anatol Ciubotaru a fost demis din funcție acum două zile, după ce Ministerul Sănătății a comunicat că acesta a decis testarea unor lucrători medicali la o clinică privată. Testele au arătat că patru dintre ei ar fi fost infectați cu noul coronavirus, dar autoritățile nu au recunoscut rezultatele, urmând ca aceștia să fie testați la laboratorul Agenția Naționale pentru Sănătate Publică.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.