Acasă Alegeri 2020 Crește disperarea în tabăra lui Dodon. Încearcă prin fake-news să convingă unioniștii...

Crește disperarea în tabăra lui Dodon. Încearcă prin fake-news să convingă unioniștii să nu o voteze pe Maia Sandu

0

Simțind că au rămas zile numărate până la pierderea fotoliului de președinte, disperat, Igor Dodon promovează pe canalele sale o altă „sperietoare” despre Maia Sandu, noua țintă fiind de data aceasta unioniștii. Site-urile controlate de Dodon diseminează un fals conform căruia Maia Sandu ar fi proiectul Moscovei, care are sarcina de a distruge mișcarea unionistă. Totodată, folosind metode de manipulare, propaganda lui Dodon vrea să intoxice electoratul unionist cu declarații inventate despre Unire, pe care le-ar fi făcut Maia Sandu. Se întâmplă chiar în timp ce jurnaliștii de investigație au demonstrat că adevăratul dușman al Unirii și proiect al Kremlinului este Igor Dodon, iar agenții FSB îl consiliază chiar și la momentul de față din sediul PSRM.

Fake-news-ul este propagat sub forma unui material video în care un grup de unioniști se adresează tot unioniștilor cu îndemnul de a nu o vota pe Maia Sandu, lăsând să se înțeleagă că este la fel de toxică pentru unioniști precum Igor Dodon. Videoul nu spune nimic de faptul că Igor Dodon are în programul său interzicerea partidelor unioniste. (Atenție, unioniști! // Dodon, decis să interzică partidele unioniste: Ele trebuie să fie în afara legii)

Utilizând metode fake-news echipa lui Dodon încearcă să o prezinte pe  Maia Sandu ca un adversar înverșunat al uniri și unioniștilor, deși aceasta declarat că: „Unirea este posibilă dacă acest lucru și-l va dori majoritatea cetățenilor R. Moldova”.

Scopul central al spotului este descurajarea și demotivarea unioniștilor de a participa la vot în sprijinul Maiei Sandu și împotriva lui Igor Dodon

Noua dezinformare este aruncată în spațiul public în timp ce presa a prezentat probe incontestabile ce demonstrează că Igor Dodon a fost consultat direct de oamenii Kremlinului în timpul mandatului de președinte, iar actualmente, un grup de agenți FSB și mercenari Wagner lucrează intens la campania electorală a lui Dodon, chiar din sediul central al socialiștilor.

Centrul „Dossier” (Досье) și reporterii RISE Moldova au publicat o investigație care conține mai multe detalii despre implicarea serviciilor speciale ruse în politica internă a R.Moldova, relațiile lui Igor Dodon cu oamenii din Kremlin, dar și faptul că pe lângă administrația lui Vladimir Putin activează așa-zisa „Secție moldovenească”, condusă de un colonel din cadrul serviciilor secrete rusești, Igor Maslov, care pregătește pentru conducerea Federației Ruse note informative despre politicienii de la Chișinău, reprezentanți ai societății civile și ONG. Responsabil de „secția” dată este generalul FSB Vladimir Cernov, șeful departamentului prezidențial pentru relațiile regionale și culturale cu țările străine.

Totodată, investigația demonstrează că un grup de „consultanți politici”, inclusiv din cadrul FSB-ului rusesc (Serviciul Federal de Securitate, ex-KGB – nota red.), au aterizat la Chișinău pentru a-l ajuta pe Igor Dodon și PSRM în promovarea imaginii în cadrul scrutinului prezidențial din 1 noiembrie. Acești „experți” activează chiar în oficiul central al Partidului Socialiștilor, iar periodic vizitează clădirea Președinției.

Investigând alte aspecte ale acestor consultanți din coridoarele Kremlinului, DESCHIDE.MD a descoperit noi informații. Din investigația publicată de noi, se poate vedea cum au ajuns să îl coordoneze pe Igor Dodon mercenari ai armatei private Wagner, polit-tehnologi implicați în scandaluri de omor a jurnaliștilor ruși și cum agenda Președintelui țării este făcută de agenți FSB și angajați ai Președintelui Putin.

sursa: deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.