Acasă Social COVID-19// Tratamentul pacienților a fost modificat. Ce preparate s-au dovedit ineficiente și...

COVID-19// Tratamentul pacienților a fost modificat. Ce preparate s-au dovedit ineficiente și au fost scoate din uz

0

Președintele Comisiei de specilitate în domeniul bolilor infecțioase din cadrul Ministerului Sănătății, Tiberiu Holban, a anunțat marți, în cadrul unui briefing de presă, despre modificările tratamentului pacienților infectați cu Coronavirus.

„Au fost elaborate modificări la capitolul tratament. De nouă luni nu avem un tratament eficient, care ar satisface cerințele tuturor. O dovadă este că avem o multitudine de recomandări, elaborări, ghiduri, care uneori vin în contradicție. Preparatele Lopinavir/Ritonavir, Hydroxychloroquinum și Interferon nu vor mai fi administrate pacienților, din cauza ineficienței terapeutice confirmate prin multiple trialuri clinice”, a precizat Tiberiu Holban.

Autoritățile au anunțat că nu sunt schimbări în tratarea formelor severe de infectare. Persoanele suspecte sau confirmate sunt îndemnate să nu înceapă autotratamente și să nu administreze preparate care au o eficiență îndoielnică.

Aceste prevederi vor fi incluse în următoarea ediție a Protocolului provizoriu de tratament a infecției COVID-19.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.