Acasă Anchete jurnalistice Covid-19// Noi detalii în cazul Judecătoriei Buiucani, unde o angajată a fost...

Covid-19// Noi detalii în cazul Judecătoriei Buiucani, unde o angajată a fost infectată cu coronavirus

241
1
ads

În dimineața zilei de luni, 6 aprilie, angajații Judecătoriei Chișinău, cu sediul Buiucani, s-au prezentat la serviciu așa cum prevede regulamentul potrivit căruia bugetarii s-au reîntors de astăzi la muncă.

Contactat telefonic, președintele instanței Dorin Dulghieru, a precizat pentru SafeNews.md că angajații s-au prezentat astăzi la muncă, însă a fost adoptată o nouă hotărâre.

Începând de astăzi, angajații Judecătoriei Buiucani vor activa doar pe dosarele penale care necesită implicare de urgență, cum ar fi prelungirea măsurilor preventive, a menționat Dorin Dulghieru.

Se întâmplă după ce conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a emis o dispozție cu privire la activitatea instanțelor judecătorești în perioada stării de urgență.

Întrebat despre măsurile întreprinse în privința instanței judecătorești, angajata căreia a fost testată pozitiv cu Covid-19, membrul CSM Victor Micu, a precizat pentru SafeNews.md că de fapt cea care trebuie să i-a măsurile de rigoare în privința instituției cu pricina ar trebuie să fie Comisia pentru Situații Excepționale.

După mai multe încercări, SafeNews.md nu a reușit să obțină poziția în acest sens a Comisiei pentru Situații Excepționale.

Președintele instanței, Dorin Dulghieru a declarat că în calitate de conducător al instituției, a întreprins acțiuni ce i-au stat în puteri pentru a-și putea proteja angajații.

Am scos ieri personalul tehnic și am dispus dezinfectarea suplimentară a sediului instanței. Totuși personalul nu dispune de pregătirea necesară pentru profilaxia răspândirii infecției. Ceea ce a depins de mine, am făcut, a declarat Dulghieru.

Vezi mai multe detalii: EXCLUSIV// O angajată din cadrul Judecătoriei Chișinău, cu sediul Buiucani, testată cu Covid-19

SafeNews.md amintește că angajații din sistemul public au revenit de astăzi la muncă după o săptămână liberă declarată de autorități pentru a stopa răspândirea infecției cu COVID-19. Deși numărul cazurilor de infecție s-a majorat în ultimele zile, autoritățile nu au decis pelungirea acestei perioade libere pentru bugetari.

Până astăzi, 6 aprilie, în țară au fost înregistrate 864 cazuri de infecție cu COVID-19.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

adv

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here