Acasă Social Coronavirus R. Moldova // Prima reacție a Mitropoliei la anunțul lui Chicu...

Coronavirus R. Moldova // Prima reacție a Mitropoliei la anunțul lui Chicu de a suspenda slujbele religioase

0

Mitropolia Moldovei susține că atât timp cât nu există un act emis de către Executiv în care să fie stipulat că sunt interzise activități cu caracter religios, nu poate spune dacă va da sau nu curs acestui ordin al Guvernului.

Secretarul mitropolitan al Mitropoliei proteiereul Vadim Cheibaș a întrebat reporterul Deschide.MD dacă a văzut vre-un act emis de către Guvern care să interzică slujbele 

„Atunci când acest act va fi emis, veți suna încă o dată și vă vom spune dacă vom da sau nu curs. Respectiv atunci veți vom vorbi dacă vom suspenda sau nu toate activitățile cu caracter religios”, a declarat Cheibaș.

Deschide.MD precizează că până la ora publicării nu a fost făcut public o decizie oficială în acest sens

Ion Chicu a anunțat suspendarea oricăror activități cu caracter religios pentru o perioadă de două săptămâni.

Pentru o perioadă de două săptămâni vor fi suspendate toate activitățile cu caracter religios. Vizează slujbele divine pentru toate cultele”, a declarat el.

Totodată, premierul a menționat că autoritățile vor purta discuții cu reprezentanții tuturor cultelor religioase pentru a găsi o soluție „ca enoriașii să nu sufere mult”.

În acest sens, el a menționat că, cel puțin, postul național de televiziune va transmite slujbele divine în direct.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.