Acasă Social Coronavirus în RM: Ministrul Sănătății: „Niciodată nu m-am gândit că am să...

Coronavirus în RM: Ministrul Sănătății: „Niciodată nu m-am gândit că am să mă bucur că afară plouă”

0

În contextul stării de urgență care este aplicată în R. Moldova, ministrul sănătății a declarat că „niciodată nu s-a gândit că se va bucura că afară plouă”, asta pentru că mai mulți moldovenii vor sta în casă în așa mod repectând normele sanitare naționale

Declarația a fost făcută în cadrul briefingului de presă în care au fost prezentate informațiile actualizate privind controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou, la nivel național.

„Niciodată nu m-am gândit că afară plouă. Mă bucur din punct de vedere al secetei prin care trece R. Moldova dar în calitatea mea actuală de ministru al sănătății, mă bucur și sper că ploia va condiționa și va fi acel impediment pentru mulți cetățeni sub acel aspect de a sta acasă. Sper că ploaia va veni în ajutorul sistemului medical și vă vaține acasă. Stați acasă. Sănătate și o zi frumoasă tuturor!” cu aceste cuvinte a încheiat briefingul Dumbrăveanu. 

Ministrul sănătății a adăugat că din cele 80 de cazuri de COVID-19 depistate în Republica Moldova până astăzi, 36 sunt de import iar 44 cu transmitere locală

„Cele mai multe cazuri cu transmitere locală s-au înregistrat la Chișinău – 21. La Hînceștis-au înregistrat 14 astfel de cazuri. Urmează Sîngerei, Ialoveni și Ștefan Vodă, cu câte două cazuri”, a precizat șefa de la Sănătate.

Viorica Dumbrăveanu a adăugat că astăzi la spitalul Toma Ciorbă sunt internate 67 de persoane, dintre care patru în stare gravă. La spitalul de boli contagioase pentru copii sunt internați 8 minori, toți cu o evoluție medie a stării sănătății. Alte două persoane sunt internate la Spitalul Republica.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.