Acasă Extern Controale ANSA la 66 decunităţi de comerţ: Neconformităţile depistate

Controale ANSA la 66 decunităţi de comerţ: Neconformităţile depistate

0

Inspectorii ANSA au depistat noi neconformităţi în cadrul controalelor oficiale efectuate în perioada 29 octombrie – 4 noiembrie. Potrivit unui comunicat remis presei, în perioada vizată au fost efectuate 6 controale oficiale la 66 de unităţi de comerţ, la 9 unităţi de alimentaţie publică, la 14 instituţii de învăţământ general / IET și la 2 depozite.

În rezultatul controalelor oficiale au fost emise 31 de prescripţii, de asemenea, au fost întocmite 12 procese-verbale cu privire la contravenţie și 1 plan de remediere.

Neconformităţile depistate: comercializarea produselor alimentare cu termenul de valabilitate expirat; marcare neconformă; lipsa Registrului de reclamații; lipsa spațiului pentru păstrarea agenților și instrumentelor de curățare/dezinfectare; lipsa rapoartelor de încercări pentru apa potabilă; starea sanitaro-igienică nesatisfăcătoare; lipsa actelor de proveniență; nerespectarea vecinătăţii produselor; lipsa contractului cu laborator acreditat pentru încercări al produselor culinare finite; lipsa registrelor pentru evidenţa temperaturilor în spaţii; nu se duce evidența registrului de acțiuni DDD; lipsa controlului medical şi instruirii igienice a personalului angajat; balanțe neverificate metrologic; lipsa termometrelor și a psihrometrelor.

În urma controalelor au fost retrase din comerţ produse de origine animală şi non-animală, în cantitate totală de 95,66 kg.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.