Acasă Comunicate de presă Contrabandă cu piese auto uzate în valoare de 400.000 de lei

Contrabandă cu piese auto uzate în valoare de 400.000 de lei

0

Mai multe percheziții au fost efectuate astăzi în municipiul Chișinău și în afară, într-un dosar de contrabandă cu piese auto uzate, precum și metale feroase și neferoase.

„În cadrul acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit, că un grup de persoane urmărind scopul scoaterii de pe teritoriul Republicii Moldova a mărfurilor, prin locuri stabilite pentru control vamal, prin tăinuire de controlul vamal, prin ascundere în locuri special pregătite sau adaptate în acest scop, precum și prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal, au implementat o schemă infracțională specializată în contrabandă cu piese auto uzate, precum și metale feroase și neferoase (platina, paladiu, rodiu, ș.a.), de la catalizatoare (parte componentă a țevilor de eșapament), dobândite prin diferite metode”, anunță Serviciul Vamal.

Potrivit sursei citate, aceste mărfuri sunt comercializate pe teritoriul Uniunii Europene, preponderent în Italia, iar valoarea cumulativă depășește 400.000 de lei.

„La 05 mai curent, au fost inițiate un șir de percheziții, atât la persoanele bănuite în confecționarea și extragerea materialelor prețioase, cât și la agenții economici responsabili de transportarea produsului final, către țările, membre a Uniunii Europene”, se mai arată în comunicat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.