Acasă Politic Consolidarea dialogului RM-UE, discutată de ministrul Țulea cu doi membri ai Parlamentului...

Consolidarea dialogului RM-UE, discutată de ministrul Țulea cu doi membri ai Parlamentului European

0

Consolidarea dialogului RM-UE și viitorul Parteneriatului Estic au fost discutate de către Ministrul Afacerilor Europene și Integrării Europene, Oleg Țulea, în cadrul convorbirilor telefonice cu Europarlamentarii Juozas Olekas și Anna Fotyga.

Ministrul Țulea a remarcat importanța promovării relațiilor cu Parlamentul European și a apreciat înalt sprijinul constant al instituțiilor europene pentru Republica Moldova, în special în perioada de criză epidemiologică. 

”Punem accentul pe o relație specială cu legislativul european și suntem recunoscători pentru contribuția sa valoroasă în acordarea asistenței UE pentru țara noastră.” a menționat oficialul de la Chișinău.

Șeful diplomației moldovenești a reiterat angajamentul ferm al Guvernului de a promova agenda de reforme în spiritul integrării europene. În context, Oleg Țulea a informat despre realizările autorităților în vederea punerii în aplicare a acțiunilor prioritare, menționând recenta adoptare a legii cu privire la organizațiile non-comerciale.

În contextul reformării sectorului justiției, ministrul a dat asigurări că autoritățile vor continua consultările  cu reprezentanții Consiliului Europei și ai instituțiilor Comisiei Europene într-o manieră transparentă și cooperantă.

De asemenea, interlocutorii au trecut în revistă perspectivele de avansare a cooperării în cadrul Parteneriatului Estic și consolidarea acestei Inițiative drept platformă pentru apropierea statelor partenere de UE. În acest sens, a fost subliniată importanța reuniunilor de nivel înalt în formatul UE-PaE pentru aprobarea priorităților de cooperare pe viitor. 

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.