Acasă Economic Consiliul Naţional de Plăţi s-a întrunit în ședință anuală. Subiecte abordate

Consiliul Naţional de Plăţi s-a întrunit în ședință anuală. Subiecte abordate

0

Rezultatele activităţilor Consiliului Naţional de Plăţi au fost discutate în cadrul unei reuniunii anuale, care a avut loc recent online. Participanţii la întâlnire au discutat despre indicatorii sistemului naţional de plăţi pentru 2020, inclusiv despre progresele unor proiecte importante în acest domeniu, transmite SafeNews..md cu referire la Infotag.

Experţii au făcut schimb de idei cu privire la proiectele de dezvoltare a plăţilor fără numerar în Republica Moldova – Proiectul pentru modernizarea sistemului automatizat de plăţi interbancare al BNM şi Proiectul de implementare a schemei de plăţi instant.

Participanţii la şedinţă au discutat despre pregătirea proiectului de lege de transpunere a unei directive (UE) şi la asigurarea premizelor legale pentru aderarea entităţilor moldoveneşti la sistemele de plăţi din cadrul Single Euro Payments Area (SEPA).

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.