Acasă Social Consiliul Concurenței ar putea avea o nouă structură organizatorică

Consiliul Concurenței ar putea avea o nouă structură organizatorică

0

Consiliul Concurenței va avea o nouă structură organizatorică, ce urmează a fi aprobată de Parlament. Proiectul de hotărâre a fost examinat la ședința Comisiei economie, buget și finanțe.

Noua structură organizatorică include nouă subdiviziuni specializate, cu un număr total de 120 de unități, fiind cu 10 unități mai puțin decât prevede actuala structură. Trei direcții care se ocupă de evaluarea și monitorizarea ajutorului de stat au fost comasate, scrie newtv.md.

Totodată, în contextul deschiderii negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE, au fost create două subdiviziuni ce vor fi responsabile de domeniul integrării europene și politicilor, cât și de comunicare și relații externe. De asemenea, a fost creată o nouă direcție – Direcția practici comerciale neloiale, dar și o nouă subdiviziune responsabilă de reglementarea pieței transportului feroviar. Autorii proiectului mai propun și lichidarea subdiviziunilor teritoriale.

De menționat că, în 2023, un grup de experți internaționali a efectuat o analiză a activității instituționale a Consiliului Concurenței, inclusiv a numărului de personal, proceselor și procedurilor necesare de implementat. Urmare a analizei, experții au înaintat un șir de recomandări, printre care și modificarea structurii Consiliului Concurenței.

„Necesitatea modificării structurii rezultă din faptul că instituției i-au fost atribuite noi sarcini ca rezultat al modificării Legii cu privire la comerțul interior, cât și al intrării în vigoare a noilor prevederi ale Codului transportului feroviar prin care i s-a atribuit sarcina de reglementare a pieței transportului feroviar”, se menționează în proiectul de hotărâre.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.