Acasă Social Consilierul PUN din CMC răspunde acuzațiilor că s-ar fi aliat cu socialiștii...

Consilierul PUN din CMC răspunde acuzațiilor că s-ar fi aliat cu socialiștii și spune că nu va vota bugetul municipal

0

Consilierul municipal al Partidului Unității Naționale Corneliu Pântea a răspuns acuzațiilor potrivit cărora acesta s-ar fi aliat cu socialiștii în Consiliul Municipal Chișinău.

„Ieri seara m-am culcat unionist și proeuropean și astăzi dimineață m-am trezit socialist. Vreau să dau citire unei surse, unde e scris: „Consilierul municipal de la PUN a bătut palma cu socialiștii din CMC. Surse din cadrul CMC ne-au comunicat că socialiștii au ajuns, recent, la o înțelege cu alesul local de la PUN”…știu că „sursele” sunt prezente în această sală. Știu unde se duce, știu unde se bate, știu că miza este bugetul municipiului Chișinău. Știți toți că anul trecut eu am fost printre acei care au votat bugetul municipiului Chișinău și consider că acest buget nu este a lui Ceban, nu este al socialiștilor, este în primul rând bugetul municipiului Chișinău și a tuturor locuitorilor acestui oraș”, a declarat Pântea în cadrul ședinței de astăzi a CMC. 

Acesta s-a arătat nemulțumit de faptul că atunci când cineva încearcă să facă ceva pentru binele locuitorilor orașului, din anumite motive devine „roșu”.

„Din păcate în R. Moldova societatea este bolnavă. Vreau să spun că, atunci când stai deoparte, când critici, când vii cu diferite acțiuni populiste, ești proeuropean sau unionist. În cazul când încerci să faci ceva, încerci să inițiezi, să realizei anumite proiecte, din careva motive devii „roșu”, cum scriu unele surse. Din păcate asta este societatea noastră, nu este corect așa”, a spus Pântea. 

Consilierul a mai menționat că a votat bugetele municipale din 2020, din 2021, dat fiind faptul că a venit cu mai multe amedamente la anumite proiecte municipale, de pe urma cărora au de beneficiat chișinăuienii, chiar dacă panglica este tăiată de primarul general Ion Ceban. 

„Astăzi toată societatea civilă, mass-media, inclusiv și PUN îmi cer să nu votez acest buget. Nu este corect așa. Astăzi m-ați distrus”, și-a încheiat Pântea discursul său. 

Solicitat de Deschide.MD, Pântea ne-a confirmat că, totuși, nu va vota bugetul municipal. 

„Prea multe presiuni. Dacă nu se vrea și se consideră corect, atunci mă abțin. Eu reprezint PUN-ul în CMC. Nu sunt pe cont propriu. Dacă așa e mai bine pentru formațiune, și pentru societate, eu mă conformez”, ne-a comunicat consilierul. 

Mneționăm că, astăzi Consiliul Municipal Chișinău își desfășoară ședința extraordinară, pe ordinea de zi fiind inclus și subiectul cu privire la aprobarea bugetului municipal pentru anul 2022 în prima lectură. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.