Acasă Uncategorized Confuzia apărută la CEC din cauza lui Dodon care ia exemplul lui...

Confuzia apărută la CEC din cauza lui Dodon care ia exemplul lui Putin

0

Asemeni președintelui rus în 2018, Igor Dodon candidează pentru un al doilea mandat în funcția de șef al statului nu din partea partidului, ci în calitate de candidat independent. De fapt, acesta nu a spus pe șleau că va fi „independent”, menționând doar că a decis să candideze pentru al doilea mandat „în urma susținerii din partea cetățenilor Republicii Moldova”.

O confuzie a fost și faptul că liderul grupului de inițiativă este deputatul socialist Vlad Batrîncea, iar la CEC s-a prezentat și socialistul Vasile Bolea.

La Comisia Electorală Centrală, după ce s-a prezentat și și-a prezentat și colegii, membrul CEC Sergiu Gurduza i-a întrebat, conform procedurii, cine sunt ei.

„Domnul Dodon este candidat la funcția de președinte. Astăzi am avut ședința de constituire a grupului de inițiativă. Eu am fost desemnat în calitate de președinte al grupului de inițiativă, sunt Vlad Batrîncea. Aici este cererea semnată de domnul Igor Dodon, candidat…”, a spus socialistul. Acesta însă nu și-a terminat gândul, fiind întrerupt de Sergiu Gurduza: „Domnul Batrîncea, cu tot respectul, noi am înțeles cine sunteți și ce doriți”, a spus el.

Nici în discursul său de după depunerea actelor, Igor Dodon nu a fost mai explicit, menționând atât că „vrea să anunțe” concetățenii Republicii Moldova, cât și că „a luat această decizie” în urma susținerii din partea cetățenilor.

„Astăzi am venit cu reprezentanții grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor la CEC. Vreau să anunț concetățenii Republicii Moldova că am luat decizia să particip la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Am luat această decizie în urma susținerii din partea cetățenilor Republicii Moldova, cu ferma convingere că este necesar de a continua acele inițiative social-economice care au fost lansate pe parcursul primului mandat”, a declarat Igor Dodon.

Nici postarea de pe pagina de Facebook a lui Igor Dodon nu a făcut lumină în acest sens. Astfel, sintagma de „candidat independent” nu se regăsește în textul acestuia, iar unica referire este că „am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte, fiindcă m-am convins de susținerea cetățenilor și de dorința lor să-mi continui activitatea la Președinție și să duc cu bine până la sfârșit agenda mea politică, să realizez toate obiectivele economice și sociale, să asigur acel progres pentru Republica Moldova, pe care ni-l dorim cu toții. Este și dorința mea, să continui, în mandatul doi, ceea ce am început în primul mandat”, se arată pe pagina lui.

Din grupul de inițiativă condus de Vlad Batrîncea, care l-a înaintat pe Igor Dodon, fac parte 45 de persoane.

Este de menționat că Igor Dodon merge astfel pe urmele președintelui rus, Vladimir Putin care, după două mandate prezidențiale din partea „Edinaya Rossia”, dar și patru ani în funcția de premier, în 2018 a candidat la cel de-al treilea mandat prezidențial în calitate de candidat independent. Asta pe fundalul căderii în sondaje a formațiunii politice lider al căreia este.

realitatea.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.