Acasă Social Compania Teleradio-Moldova, întoarsă sub control parlamentar

Compania Teleradio-Moldova, întoarsă sub control parlamentar

0

Compania ”Teleradio-Moldova” a fost întoarsă sub control parlamentar. Proiectul de lege privind modificarea Codului serviciilor media audiovizuale a fost aprobat, în lectură finală, cu votul a 56 de deputați.

Documentul prevede întoarcerea sub control parlamentar a furnizorului public național de servicii media. Asta în condițiile în care, până în anul 2019, Compania ”Teleradio-Moldova” a fost întotdeauna sub controlul Legislativului.

O altă prevedere a proiectului de lege este revizuirea mecanismului de constituire a componenței Consiliului de supraveghere al furnizorului public național de servicii media și a Consiliului Audiovizualului (CA).

Totodată, proiectul de lege stipulează ca membrii CA să fie demiși în cazul respingerii de către Parlament a raportului anual de activitate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.