Acasă Social Compania miliardarului Stati are datorii de milioane la bugetul de stat

Compania miliardarului Stati are datorii de milioane la bugetul de stat

0

Compania Ascom-Grup, deţinută de miliardarul Anatolie Stati are restanţe de milioane de lei la Bugetul Public Naţional (BPN), potrivit datelor oficiale. Pentru că grupul lui Stati nu dă semne că ar fi gata să îşi achite datoriile, Serviciul Fiscal de Stat a fost nevoit să emită un aviz prin care informează despre faptul că Ascom-Grup, „potrivit art. 8 alin. (2) lit. e) din Codul Fiscal, este obligat să achite la timp și integral sumele impozitelor şi taxelor”, fără a preciza valoarea restanţelor, transmite SafeNews.md cu referire la Mold-street.com.

„În cazul în care restanța nu va fi stinsă în termen de 10 zile calendaristice din momentul comunicării avizului, SFS va depune o cerere de intentare a procesului de insolvabilitate conform Legii insolvabilității nr. 149 din 26.06.2012”, comunică Fiscul.

Totodată Serviciul Fiscal de Stat susţine că „înscrisul este notificat public”. „După expirarea a 15 zile termenul specificat începe să curgă, la expirarea căruia drepturile menționate vor decădea”, mai precizează instituţia.

De notat că la acest moment nu este clar ce restanţe la BPN are grupul Ascom, dar la finele anului trecut acestea depăşeau 13,3 milioane lei, în creştere cu circa trei milioane lei faţă de finele anului 2019.

În afară de bugetul public naţional, Ascom-Grup, ca de altfel şi alte companii ale grupului deţinut de familia Stat are datorii uriaşe şi faţă de creditori, inclusiv faţă de persoane fizice.

Potrivit raportului financiar, la finele anului 2020, Ascom-Grup avea datorii curente de circa 355 milioane lei, cu aproximativ 38 milioane lei mai mult ca în 2019, în timp ce datoriile pe termen lung constitiue peste 320 de milioane lei.

În acelaşi timp compania raportează pentru anul 2020 pierderi de 18,4 milioane lei, la o cifră de afaceri de 45.000 de lei

Amintim că o serie de active ce au aparţinut Ascom-Grup şi altor companii controlate de familia Stati au fost preluate de bănci în contul datoriilor şi sunt în prezent scoase la mezat, pentru recuperarea datoriilor, fiind vorba de sute de milioane lei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.