Acasă Social Compania ce gestionează NTV Moldova va ataca în instanță decizia CSE

Compania ce gestionează NTV Moldova va ataca în instanță decizia CSE

0

Compania „Exclusiv Media” SRL, deținătoarea postului de televiziune NTCV Moldova, anunță că va ataca pe toate căile legale, în instanțele naționale și internaţionale, decizia Comisiei pentru Situații Excepționale din 16 decembrie, prin care a fost suspendată licența de emisie a șase servicii media audiovizuale de televiziune.

Într-o declarație făcută publică, postul de televiziune NTV Moldova condamnă decizia CSE și apreciază drept tendițios argumentul prevenirii riscului de dezinformare prin răspândirea informaților false sau a tentativelor de manipulare a opiniei publice, transmite SafeNews.md cu referire la Știri.md.

„Sub paravanul stării de urgenţă acesta poate fi aplicat tuturor posturilor de televiziune, care emit pe teritoriul Republicii Moldova, dar care au căzut în dizgrația puterii. Considerăm lipsită de argumente şi motive reale decizia Comisiei pentru Situații Excepționale. NTV Moldova nu a fost niciodată sancţionat pentru reflectarea războiului din Ucraina. Postul de televiziune respectă prevederile Codului Audiovizualului, lucru confirmat prin lipsa de observații în ultima perioadă a Consiliului Audiovizualului. Știrile și emisiunile de la postul nostru de televiziune respectă principiul pluralismului de opinie și dreptul la replică. Compania „Exclusiv Media” SRL va ataca decizia CSE pe toate căile legale, în instanțele naționale și internaţionale”, se arată în declarație.

În același timp, NTV Moldova a făcut apel la reprezentanțele diplomatice acreditate în Republica Moldova, precum și la organizațiile naționale și internaționale de media și la cele de apărare a drepturilor omului să ia atitudine.

Între timp, postul RTR Moldova susține că deja a atacat decizia în instanță și așteaptă examinarea acesteia.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.