Acasă Comunicate de presă Comisie de anchetă privind presupusa răpire a ex-judecătorului ucrainean

Comisie de anchetă privind presupusa răpire a ex-judecătorului ucrainean

0

În Parlament, a fost constituită o comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean, Mykola Chaus. Un proiect de hotărâre în acest sens, care aparține fracțiunii PSRM a fost votat de astăzi, 9 aprilie.

Astfel, conform proiectului, comisia de anchetă va antrena în activitatea sa toate autoritățile statului responsabile, va audia părțile și persoanele implicate și va prezenta Parlamentului, în termen de 60 de zile, raportul cu privire la elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri.

Totodată, potrivit autorilor, unul din obiectivele comisiei de anchetă va fi și colaborarea cu instituțiile de stat ale căror competență ține de soluționarea situațiilor de acest gen. 

De asemenea, comisia va înainta propuneri pentru o elucidare eficientă și rapidă a circumstanțelor, în scopul neadmiterii încălcării grave ale drepturilor omului, dar și a legislației din domeniul penal al Republicii Moldova.

O altă atribuție semnificativă ale acestei comisii ar fi propunerea modificărilor în actele normative, care ar urma să fie aplicate în scopul neadmiterii cazurilor analogice.

Din Comisie vor face parte 9 membri, deputați din toate fracțiunile parlamentare: Vasile-Andrei Năstase (președintele Comisiei), Adrian Lebedinschi (vicepreședinte al Comisiei), Grigore Novac (secretarul Comisiei), precum și Alexandru Jizdan, Vladimir Cebotari, Grigore Repeșciuc, Vadim Fotescu, Oazu Nantoi, Fiodor Gagauz (membri).  

Menționăm că ex-judecătorul ucrainean Mykola Chaus, a cărui cerere de azil politic a fost examinată de către instanțele judecătorești ale Republicii Moldova, la data de 3 aprilie 2021, a fost răpit de către un grup de persoane înarmate din centrul Chișinăului, conform informațiilor apărute în spațiul public.  

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.