Acasă Social Codul Galben de pericol terorist în regiunea transnistreană a fost prelungit

Codul Galben de pericol terorist în regiunea transnistreană a fost prelungit

0

Regiunea transnistreană a prelungit Codul Galben de pericol terorist până la data de 19 ianuarie 2023. Așa numitul lider de Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a semnat un decret în acest sens.

Menționăm că nivele de alertă teroristă în stânga Nistrului sunt aplicate periodic din luna aprilie curent. Primul atac s-a produs pe 25 aprilie, la Tiraspol, la sediul MGB-ului. Așa-zisul departament de Interne a anunțat că este vorba despre un atac cu lansatoare de grenade, iar victime nu sunt.

În dimineața din 26 aprilie 2022, atacurile au continuat. Au avut loc explozii în orașul Grigoriopol.

Autoritățile din stânga Nistrului au confirmat și explozia care s-a produs noaptea la aerodromul de la Tiraspol. Potrivit informațiilor publicate de presa din stânga Nistrului, două obiecte explozive au fost aruncate în jurul orei 23:30, în noaptea din 25 spre 26 aprilie. Comitetul de investigații a deschis dosar penal pe acest caz.

După aceste incidente, în regiunea transnistreană a fost instituit Cod Roșu de „pericol terorist” pentru 15 zile.

Maia Sandu a convocat ședința CSS și a declarat că ultimele evenimente reprezintă o escaladare a situației și a anunțat măsurile adoptate de Consiliu. Totodată, Sandu a menționat că intențiile de escaladare a situației din stânga Nistrului pornesc de la forțele din interiorul regiunii. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.