Acasă Politic Coaliția PDM-PSRM a decis: Legea anulată de Curtea Constituțională va fi dezbătută...

Coaliția PDM-PSRM a decis: Legea anulată de Curtea Constituțională va fi dezbătută de Parlament

0

Legea pentru care Guvernul Chicu și-a asumat răspunderea și care a fost declarată neconstituțională de Înalta Curte va fi dezbătută de Parlament. Despre aceasta a anunțat, printr-un comunicat de presă, Partidul Democrat, care se află în alianță cu PSRM.

S-a convenit ca rectificările la buget, impozitarea cu 50% a taxei de 9 euro pe care o plăteşte fiecare pasager la aeroport, scăderea cotei TVA pentru HoReCa, facilitarea accesului producătorilor autohtoni în magazinele duty-free – toate acestea să fie aprobate în şedinţă de Parlament. Astfel, urmează să fie clarificate speculaţiile apărute recent la acest subiect în spaţiul public”, anunță PDM. 

Totodată, coaliția a decis ca amânarea cu 1 an a termenului în care produsele de tutun pot fi expuse şi majorarea taxelor pentru industria extractivă să fie revăzute parţial.

De asemenea, democrații suțin că membrii alianței de guvernare au discutat despre necesitatea asumării unor angajamente clare pentru a debloca asistenţa macro-financiară din partea Uniunii Europene.

PDM a salutat decizia Comisiei Situaţii Excepţionale de a acorda ajutoare de 16 mii de lei pentru bugetarii infectaţi: medici, poliţişti, militari, salvatori

Părţile au discutat şi despre necesităţile de echipamente de protecţie şi teste, asigurarea lucrătorilor medicali cu cele necesare, asistenţa externă oferită ţării noastre de partenerii externi, dar şi despre măsurile care urmează a fi întreprinse în contextul sărbătorilor de Paşte pentru protecţia populaţiei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.