Acasă Social CNOS, îngrijorat de utilizarea neautorizată a simbolurilor olimpice

CNOS, îngrijorat de utilizarea neautorizată a simbolurilor olimpice

0

În legătură cu interesul sporit pentru Jocurile Olimpice de la Beijing 2022, CNOS al Republicii Moldova constată cu îngrijorare utilizarea neautorizată în scopuri comerciale a simbolurilor olimpice, încălcându-se astfel prevederile Cartei Olimpice.

CNOS al Republicii Moldova reamintește că, în conformitate cu Carta Olimpică, Jocurile Olimpice sunt proprietatea exclusivă a Comitetului Internațional Olimpic (CIO), care este titularul tuturor drepturilor și faptelor referitoare la acestea, în special și fără restricție, al tuturor drepturilor referitoare la organizarea, exploatarea, retransmiterea, înregistrarea, reprezentarea, reproducerea, accesul și difuzarea, indiferent de formă, mijloace sau mecanisme, prezente sau viitoare.

Simbolul olimpic, drapelul, deviza, imnul, identificările (inclusiv, dar fără a se limita, „Jocuri Olimpice” și „Jocurile Olimpiadei„), desemnările, emblemele (inclusiv ale Jocurilor Olimpice de la Beijing 2022), flacăra si torțele olimpice sunt desemnate ca „proprietăti olimpice”.

Ansamblul drepturilor asupra tuturor sau asupra fiecareia dintre proprietățile olimpice, precum și toate drepturile de utilizare în legatură cu acestea, sunt proprietatea exclusivă a CIO, inclusiv, dar fără a se limita, în ceea ce privește utilizarea lor în scopuri lucrative, comerciale sau publicitare.

CNOS al RM, care este responsabil pentru respectarea proprietății intelectuale a CIO, solicită insistent respectarea drepturilor exclusive ale CIO asupra proprietăţii olimpice şi abţinerea de la utilizarea neautorizată a simbolurilor olimpice.

În cazul în care CNOS al RM va constata utilizarea neautorizată a drepturilor exclusive ale CIO de către agenţii economici, oricare ar fi forma utilizării acestora, CNOS îşi rezervă dreptul de a se adresa în instanţele de judecată în scopul reparării prejudiciului cauzat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.