Acasă Economic CNAS anunță că beneficiarii de indemnizații își pot ridica banii

CNAS anunță că beneficiarii de indemnizații își pot ridica banii

0

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) anunță că a fost finanțată prima tranșă a acestor indemnizații, în valoare de 36,8 milioane de lei. Prin urmare, beneficiarii de aceste indemnizaţii îşi pot ridica banii de la prestatorii de servicii de plată: oficii poştale sau instituţii bancare.

Totodată, CNAS le reamintește beneficiarilor de indemnizații de incapacitate temporară de muncă, ale căror certificate medicale încă se prelucrează, că statutul certificatului poate fi verificat online. 

Serviciul respectiv urmează să fie accesat prin intermediul site-ului CNAS www.cnas.md de la butonul „Statutul certificatului medical” prin introducerea în câmpul respectiv a seriei și numărului certificatului.

Astfel, beneficiarii pot afla la ce etapă este examinarea certificatului, dacă datele din certificatul medical sunt recepționate și sunt în proces de examinare, dacă decizia de stabilire a indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă este aprobată sau dacă indemnizația este transferată spre plată prestatorului.

Până pe 6 martie, au fost expediate mijloace bănești pentru pensii, suportul financiar, ajutorul de deces, alocații, suportul unic și compensații în valoare totală de 1327 milioane de lei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.