Acasă Economic CNAM a alocat peste 7 milioane de lei pentru primul lot de...

CNAM a alocat peste 7 milioane de lei pentru primul lot de vaccin antigripal

0

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a alocat peste şapte milioane de lei din fondul măsurilor de profilaxie pentru procurarea primului lot de vaccin antigripal pentru sezonul 2021-2022.

Lotul de 49,8 mii de doze, ajuns în ţară în această săptămână, a fost recepţionat la depozitul naţional de vaccinuri din cadrul Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică și va fi transportat în centrele de sănătate publică teritoriale conform planurilor existente pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere a persoanelor din grupurile cu risc sporit de îmbolnăvire.

Vaccinul este de producţie coreeană şi e omologat în Republica Moldova, iar componenţa acestuia corespunde celei recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru emisfera de nord, sezonul 2021-2022.

Potrivit contractului de achiziţie, suma totală prevăzută pentru procurarea vaccinului antigripal în anul 2021 este de peste 18 milioane de lei, pentru 129.000 de doze.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.