Acasă Sport CM 2022: Franța, ultima calificată în semifinale după ce a învins Anglia

CM 2022: Franța, ultima calificată în semifinale după ce a învins Anglia

0

Naționala Franței, campioana mondială en titre, a învins Anglia cu scorul de 2-1 (1-0), sâmbătă seara, pe Al Bayt Stadium din Al Khor, în ultimul sfert de finală, și s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.Foto: Profimedia

Pentru echipa Franței au înscris Aurelien Tchouameni (min. 17) și Olivier Giroud (min. 78), iar pentru Anglia Harry Kane (min. 54), din penalty, transmite SafeNews.md cu referire la digi24.ro.

Tot Kane a mai executat un penalty în min. 82, însă a ratat egalarea și trimiterea meciului în prelungiri. 

Aceasta a fost a treia întâlnire dintre cele două echipe la Cupa Mondială, englezii câștigându-le pe primele două, cu 2-0 în 1966, când au obţinut singurul lor titlu mondial, și cu 3-1 în 1982. Franța este prima campioană mondială en titre care ajunge în sferturile ediției următoare de la Brazilia în 2006. 

Spania și Germania au ieşit din faza grupelor după ce au cucerit titlurile mondiale în 2014, respectiv 2018. Portarul Lloris deține acum recordul de selecții la naționala Franței, 143, cu una mai mult decât Lilian Thuram. 

Lloris are şi cele mai multe meciuri ale unui francez la Cupa Mondială, 18, devansându-i pe Thierry Henry și Fabien Barthez (câte 17). Harry Kane l-a egalat pe Wayne Rooney, cei doi fiind acum golgheterii all-time ai naționalei Angliei, cu 53 de goluri.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.