Acasă Economic Circa 642 milioane de lei, transferați prestatorilor de servicii medicale

Circa 642 milioane de lei, transferați prestatorilor de servicii medicale

0

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a transferat în perioada 4-15 octombrie prestatorilor de servicii medicale plățile în avans pentru luna curentă. Este vorba despre aproape 642 de milioane de lei.

Potrivit CNAM, plățile în avans sunt efectuate pentru a facilita acordarea continuă a asistenței medicale populației asigurate, în volumul și de calitatea prevăzute de Programul unic al asigurării obligatorii de asistență medicală.

CNAM amintește că, potrivit contractelor încheiate cu instituțiile medico-sanitare și Criteriilor de contractare a prestatorilor de asistență medicală, Compania achită în două etape serviciile medicale oferite de prestatori.

Astfel, la începutul fiecărei luni sunt efectuate plățile în avans în mărime de 80% din suma planificată pentru luna respectivă, iar la finele fiecărei perioade de raportare este transferat restul sumei, în limita prevederilor contractuale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.