Acasă Social Circa 40 de cazuri de rujeolă, înregistrate în R. Moldova de la...

Circa 40 de cazuri de rujeolă, înregistrate în R. Moldova de la începutul anului

0

De la începutul anului, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 37 de cazuri de rujeolă, informează Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP).

Cele mai multe cazuri, 33 la număr, au fost înregistrate în municipiul Chișinău, dintre care 18 – la un centru de plasament temporar pentru refugiați.

Câte un caz de rujeolă a fost înregistrat în raionul Orhei, Ialoveni și Anenii Noi.

Un caz de îmbolnăvire a fost confirmat recent la un copil de trei ani, nevaccinat, dintr-o familie cazată într-un alt centru de plasament temporar pentru refugiați din satul Popeasca, raionul Ștefan Vodă.

Alte cazuri cu suspiciune se află în proces de investigare, informează ANSP.

Agenția atenționează că rujeola este o infecție virală extrem de contagioasă care poate duce la complicații grave. Părinții sunt îndemnați să-și vaccineze copii. Vaccinarea se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani. 

În cazul în care copiii nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare, explică ANSP.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.