Acasă Social Circa 1.000 de cutii de Arbidol, confiscate la vamă. Precizări oficiale

Circa 1.000 de cutii de Arbidol, confiscate la vamă. Precizări oficiale

0

Circa 1.000 de cutii de Arbidol, unul dintre medicamentele utilizate în tratamentul la domiciliu pentru COVID-19, au fost confiscate de vameși în ultimele 72 de ore. Incidentul s-a produs în punctul vamal Hârbovăț, la data de 6 octombrie.

„Au fost ridicate în jur de 960 de cutii de Arbidol a câte 10 pastile. Sunt cutii din astea mai mici. Cazul a fost depistat de inspectorii de post. Pe acest caz sunt suspectate două persoane care se presupun a fi tată și fiu. Medicamentele erau camuflate în salonul automobilului sub haine și în portbagaj”, a precizat Veronica Guțu.

Potrivit sursei citate, o persoană fizică are voie să transporte în timpul călătoriei strictul necesar de medicamente pe durata călătoriei, iar persoanele juridice au nevoie de autorizație pentru import și export.

Reamintim că preparate medicamentoase în cantități comerciale au fost depistate în ultimele 72 de ore de către inspectorii din posturile vamale Hârbovăț și Cahul

Reamintește că Arbidol, unul dintre medicamentele utilizate în tratamentul la domiciliu pentru COVID-19, nu se mai găseşte în farmaciile din ţară. Farmaciștii spun că nu mai au Arbidol de aproape o lună.

Arbidol este un preparat fabricat de compania OTC Pharma din Rusia. El este folosit cu succes în Rusia și în țările din Uniunea Economică Euro-Asiatică în tratamentul formelor ușoare și medii de coronavirus și virus gripal sezonier.

Medicamentul nu este înregistrat în nicio țară din Uniunea Europeană.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.