Acasă Politic Ciocoi: Formatul Trio asociat va permite Moldovei să consolideze dialogul cu UE

Ciocoi: Formatul Trio asociat va permite Moldovei să consolideze dialogul cu UE

0

Prim-ministrul interimar, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Aureliu Ciocoi, consideră că, colaborarea în cadrul formatului „Trioul asociat” va permite Moldovei, Georgiei şi Ucrainei să consolideze dialogul cu UE. Declarațiile au fosr făcute joi, în cadrul unei conferinţe de presă comună cu colegii din Ucraina şi Georgia – Dmytro Kuleba şi David Zalkaliani, după întâlnirea de la Bruxelles cu Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell.

Ciocoi a numit rezultatele întâlnirii „un semnal bun pentru o colaborare fructuoasă în acest format”.

„Moldova, Georgia şi Ucraina au decis să aprofundeze interacţiunea lor, deoarece împreună este mai uşor să obţinem rezultate mai bune în dialogul nostru politic şi comercial cu UE. 
Desigur, fiecare dintre noi are propriile interese, obiective naţionale, dar este mai bine să ne unim forţele pentru a ne îndeplini pe deplin „temele”: prevederile Acordului de asociere, DCFTA. Prin unirea forţelor, ne este mai uşor să îmbunătăţim calitatea dialogului cu UE. Acesta este motivul pentru crearea unui „trio asociat”, a spus Ciocoi.

El a subliniat că în timpul dialogului, părţile au convenit să consolideze cooperarea în diverse sectoare şi la nivel politic, „pentru a găsi soluţii pentru punerea în aplicare a ideilor ambelor părţi”. 

El şi-a exprimat speranţa „în obţinerea unor rezultate fructuoase în cadrul acestui format, care vor apropia ţările asociate de standardele europene, pentru a atinge obiectivele pe termen mediu şi lung.”

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.