Acasă Social Cine sunt cei 24 de angajați medicali din R. Moldova răpuși de...

Cine sunt cei 24 de angajați medicali din R. Moldova răpuși de COVID-19

0

Încă un medic din Republica Moldova s-a stins din viață din cauza infecției COVID-19. Este vorba despre medicul Ion Stati, în vârstă de 57 de ani, şef al Secției Diagnostică Funcțională din cadrul spitalului raional Orhei, transmite anticoruptie.md.

De la începutul pandemiei, 24 de angajați ai sistemului medical din Republica Moldova au decedat din cauza coronavirusului.

Primul medic răpus de COVID-19 este Ecaterina Litvinschi, doctorița, care activa la Serviciul de urgență din Cricova, suburbie a Chișinăului.

Al doilea deces este al unei doctorițe de la Stația de medicină urgentă din Soroca. Ludmila Caraion, în vârstă de 65 de ani, este prima victimă a pandemiei de COVID-19 în raionul Soroca.

Cel de-al treilea lucrător medical răpus de noul tip de coronavirus este medicul radiolog, Valeriu Pripa, doctor în științe medicale, în vârstă de 59 de ani, care activa la un spital privat din Chișinău.

Lidia Lungu, o asistentă medicală din cadrul Asistenței Medicale Urgente din or. Fălești a decedat la 16 aprilie. Al cincilea medic răpus de COVID-19 este Ivan Şiman, şeful secţiei chirurgie a Spitalului Raional Orhei, în vârstă de 68 ani. Al șaselea deces din cauza noului coronavirus printre lucrătorii medicali este al unei femei din Soroca, în vârstă de 65 de ani.

Un alt medic răpus de infecția cu COVID-19 este traumatologul Igor Cheptea, de la Spitalul raional Fălești. Vera Godoroja, cu 42 de ani experiență în domeniu a decedat pe data de 6 mai.

Tot la 6 mai, încă doi lucrători medicali din R. Moldova au pierdut lupta cu COVID-19. Este vorba despre Snejana Poștaru, asistentă medicală la Spitalul Raional Cahul și chirurgul Ibraghim Acperov, care activa în cadrul Spitalului Republican din Tiraspol.

La 9 mai s-a stins din viață și chirurgul Ivan Șleahtițchi, în vârstă de 72 de ani. Ulterio, la 17 mai a decedat chirurgul endoscopist Igor Dorogoi de la spitalul din Bălți.

Pe 23 mai, și-a pierdut viața Gavril Boian, în vârstă de 74 de ani. Două zile mai târziu a pierdut lupta pentru viață medicul infecționist Fiodor Bargan, în vârstă de 45 de ani.

La 26 mai s-a stins din viață chirurgul Stelian Candiba, în vârstă de 66 ani.

La 5, respectiv 6 iunie au decedat șoferul de ambulanță Vasile Petruleac și medicul urolog Corneliu Rotaru de la Institutul de Medicină Urgentă.

La 12 iunie s-a stins din viață Ludmila Dolgan, iar pe 18 iunie și Vera Belciu, medic la spitalul din Ceadâr-Lunga.

La 21 iunie au decedat medicul Vasile Sârbu, în vârstă de 65 ani și asistenta medicală Victoria Maciuga, în vârstă de 45 de ani.

anticoruptie.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.