Acasă Social Cine este proprietarul vinăriei Poiana, unde a avut loc nunta fiului premierului...

Cine este proprietarul vinăriei Poiana, unde a avut loc nunta fiului premierului Chicu

0

Vinăria Poiana, unde vineri seara a avut loc nunta unuia dintre cei doi feciori ai premierului Ion Chicu, se află pe o podgorie din localitatea Ulmu, la 30 kilometri de Chişinău.

Evenimentul, ce s-a desfăşurat cu ample măsuri de securitate, în special pentru ca în presă să nu apară imagini şi informaţii despre numărul nuntaşilor, a provocat mai multe controverse.

Nunta fiului premierului a ajuns pe agenda politică

Jurnaliștii de la proiectul „CU SENS” au publicat sâmbătă şi secvențe video de la nuntă, dar şi modul cum anumite persoane blocau accesul jurnaliştilor în locaţii publice, astfel încât aceştia să nu poată filma evenimentul.

Totodată Maia Sandu, lidera PAS a anunţat într-o postare pe Facebook că va solicita Inspectoratului General de Poliție să-l sancționeze contravențional pe prim-ministrul Ion Chicu și va înainta un denunț Procuraturii Generale, solicitând cercetarea acțiunilor sub aspect penal.

„Prim-ministrul a hotărât în august că toți oamenii care vor face nunți sau cumetrii vor fi pedepsiți și vor fi obligați să plătească amenzi mari sau chiar să facă închisoare.

Tot el vorbea la televizor în bătaie de joc despre toți cei care măcar s-au gândit să facă ceremonii. Însă lui i se poate?! A făcut nuntă mare și a încălcat hotărârea semnată de el, regulile situației de urgență și propriile cuvinte”, susţine Maia Sandu.

Premierul Ion Chicu, deocamdată, nu a reacţionat la aceste acuzaţii, dar în luna iunie 2020 chiar el declara la postul de televiziune RTR că nunta fiului său, programată pentru finele verii, ar urma să fie amânată din cauza pandemiei.

„Eu înțeleg că trebuie să-mi fie rușine și nu pot veni la dumneavoastră să vă invit la nuntă și să vă pun într-o situație grea. Dumneavoastră sunteți o persoană responsabilă? Nu ați vrea să vă infectați? Imaginați-vă: faci o mare petrecere seara, iar peste trei zile oaspeții tăi stau la „Toma Ciorbă”. Cine vei fi tu după asta?”, se întreba Ion Chicu la RTR Moldova.

Cine este proprietarul

Pe de altă parte, în luna iulie, tot în plină pandemie de COVID-19, la o altă nuntă de la Vinăria Poiana a făcut sesiune foto cu mirii preşedintele Igor Dodon.

Vinăria Poiana, gazda evenimentului de vineri, este proprietatea firmei Poiana Codrilor SRL, deţinută de omul de afaceri Oleg Baban.

El este mai mult cunoscut ca manager la compania Glass Container Company, cea care a fost preluată recent de un grup elveţian.

Crama și plantațiile de viță de vie sunt amplasate pe pantă în apropiere de Codri, într-o regiune pitorească la aproximativ 30 km de Chişinău.

Menționăm că restricțiile impuse ca urmare a pandemiei au afectat foarte mult veniturile companiilor din domeniul HORECA, acestea înregistrând în perioada de urgență o scădere cu circa 90% a veniturilor, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

mold-street.com

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.