Acasă Social Cine este al doilea deținut din R. Moldova infectat cu COVID-19

Cine este al doilea deținut din R. Moldova infectat cu COVID-19

0

După ce sâmbătă a fost confirmat primul caz de COVID-19 în rândul deținuților, a doua zi colegul de celulă al lui Oleg Pruteanu a fost testat pozitiv. Cei doi sunt internați la Institutul de Medicină Urgentă, în stare gravă.

„Primul pacient este diagnosticat cu pneumonie bilaterală interstițială, confirmată prin Tomografie Computerizată. La moment starea sa este gravă, dar stabilă. Colegul său la fel este internat în secția Terapie Intensiva în stare de gravitate medie”, a confirmat Dorina Arsene, purtătoare de cuvânt din cadrul instituției.

Amintim că pe 11 iulie a fost confirmat primul caz de coronavirus în rândul deținuților. Potrivit unui comunicat de presă emis de ANP, acesta a fost monitorizat după ce avocata sa a fost depistată pozitiv.

Cei doi ar fi contactat în perioada 29.06–06.07.2020, în timpul proceselor de judecată, iar la data de 9 iulie deținutul nu ar întrunit niciun simptom specific infecției cu COVID-19.

unimedia.info

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.