Acasă Sport „Cine a fost cel mai bun adversar din cariera ta?” Ronaldo a...

„Cine a fost cel mai bun adversar din cariera ta?” Ronaldo a răspuns fără ezitare, dar apoi a reformulat întrebarea

0

Rivalitatea dintre Cristiano Ronaldo și Lionel Messi este, probabil, cea mai aprigă din istoria sportului rege.  Cei doi au bătut recorduri peste recorduri, atât la nivel individual, cât și colectiv, și încă mai concurează la cel mai înalt nivel unul cu altul, deși ambii se află pe final de carieră. 

Cristiano Ronaldo a recunoscut că Lionel Messi este cel mai bun fotbalist împotriva căruia a evoluat

De doi ani, Ronaldo are o relație specială cu celebrul jurnalist britanic Piers Morgan, cu care a dezvoltat o prietenie improbabilă, având în vedere că vedeta engleză este un mare susținător al lui Arsenal. Gazetarul a povestit recent un dialog avut cu lusitanul într-un restaurant italian, în care CR7 a recunoscut că rivalul său argentinian este cel mai bun jucător împotriva căruia a jucat vreodată.

Totuși, cel care s-a întors recent la Manchester United nu a uitat să facă o remarcă în stilul caracteristic, dând de înțeles faptul că se consideră cel mai bun fotbalist din istorie.

„Era 1 dimineața pe terasa restaurantului său preferat din Torino, când încă mai juca pentru Juventus, chiar înainte de decizia senzațională de a reveni la Manchester United. L-am întrebat ‘Cine este cel mai bun fotbalist împotriva căruia ai jucat?’

‘Messi’, a răspuns imediat. ‘Pe bune?’, i-am spus, mirat că l-a numit pe cel mai mare rival al său. ‘Sigur că da. Este cel mai bun fotbalist împotriva căruia am jucat vreodată. Dar îmi pui întrebarea greșită. Ar trebui să mă întrebi cine este cel mai bun fotbalist și atât’. ‘Cred că deja știu răspunsul’, i-am replicat, râzând. Ronaldo mi-a făcut cu ochiul și am ciocnit paharele. Crede că este cel mai bun din istoria acestui sport, iar eu sunt de acord cu el”, a povestit Piers Morgan.

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo se luptă pentru Cupa Mondială și câte un record individual absolut

Cei doi au câștigat aproape tot ce se poate în fotbal, atât la nivel colectiv, cât și la nivel individual. Cu toate acestea, mai sunt câteva lucruri pe care cei doi încă le râvnesc.

În primul rând, niciunul dintre cei doi nu a reușit să câștige Campionatul Mondial. Messi a fost cel mai aproape, în 2014, dar Argentina a fost învinsă de Germania în prelungiri, cu 1-0, prin golul antologic al lui Mario Gotze. „Puricele” și CR7 vor avea, probabil, ultima șansă să câștige cel mai prestigios trofeu internațional la Campionatul Mondial din 2022.

În al doilea rând, fiecare dintre cei doi granzi mai are câte o performanță individuală absolută rămasă în joc. Messi mai are nevoie de două goluri în tricoul Argentinei pentru a deveni cel mai bun marcator sud-american din istorie, titulatură deținută în acest moment de legendarul Pele, cu 77 de reușite.

De partea cealaltă, portughezul supranumit „Mister Champions League” mai trebuie să bifeze două apariții în Liga Campionilor pentru a deveni jucătorul cu cele mai multe prezențe în cea mai tare competiție intercluburi din lume. Momentan, recordul este deținut de fostul său coechipier, Iker Casillas, cu 177 de meciuri.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.