Acasă Economic Cine a construit gardul de milioane lei de la Ungheni

Cine a construit gardul de milioane lei de la Ungheni

0

Administraţia de Stat a Drumurilor anunţă finalizarea lucrărilor de amenajare a gardului de protecţie dintre Centrul de instruire militară al Ministerului Aparării al din orașul Ungheni și drumul R1 Chișinău – Ungheni – Sculeni – frontiera cu România.

Potrivit ASD, pentru recepţia lucrărilor în acest scop, a fost instituită Comisia de recepție la terminarea lucrărilor formată din reprezentanți ai Administrației de Stat a Drumurilor, Ministerului Infrastucturii și Dezvoltării Regionale, Ministerului Apărării al Republicii Moldova, companiei de proiectare și a antreprenorului, care a stabilit că lucrările sunt efectuate complet și calitativ, conform proiectului de execuție, caietului de sarcini și normativelor în vigoare, transmite SafeNews.md cu referire la Mold-street.com.

Gardul de protecție este construit din elemente prefabricate din beton armat și are o lungime de 2.961 de metri.

Construcția gardului previne pătrunderea nedorită pe teritoriul instituției și izolează Centrul de instruire militară al Ministerului Apărării din orașul Ungheni, susţine ASD.

Lucrările de construcție au fost executate de compania Medalmir SRL, deţinută de Veaceslav Volcu, fiind finalizate în luna iunie a anului 2021 și au o valoare totală de peste 4,2 milioane de lei, bani alocați din sursele fondului rutier.

Curios este că în mai 2020, la momentul deschiderii ofertelor de la cele opt companii ce au participat la tender, autoritatea сопtrасtапtă constata că firma Меdаlmir SRL, la fel ca şi Dortehtraпs SRL, a depus o ofertă „anormal de scăzută”, cu o valoare mai mică de 85% diп vаlоаrеа lucrărilor calculată de ASD.

În consecinţă ASD a solicitat clarificări de la cele două companii, şi doar după ce acestea au fost prezentate, Medalmir a fost desemnată învingătoare.

De notat că anul trecut firma Medalmir a câştigat 10 licitaţii în valoare de circa 20 milioane lei de efectuarea unor lucrări publice, de la reparaţia drumurilor la instalarea pavajelor sau construcţia gardului de la Ungheni.

În acest an compania a câştigat deocamdată doar o procedură de achiziţie în valoare de 2,05 milioane lei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.