Acasă Justiţie Cinci persoane luptă pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție

Cinci persoane luptă pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție

0

Cinci persoane luptă pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție. Consiliul Superior al Procurorilor a publicat lista candidaților care s-au înscris la concurs. Astfel, la funcția de procuror-șef al PA aspiră avocații Oleg Potîrniche și Victor Brînză, procurorii Octavian Iachimovschi și Adrian Bordianu, dar și procurorul federal în SUA, Veronica Dragalin.

Concursul de referință cuprinde două etape:

I. Preselecția candidaților de către o comisie specială instituită de Consiliul Superior al Procurorilor.
II. Selecția candidatului pentru funcția de procuror-șef al procuraturii specializate de către Consiliul Superior al Procurorilor din rândul candidaților preselectați.

Joi, 5 mai 2022, Comisia specială s-a întrunit în ședință preliminară de lucru, în cadrul căreia s-a trasat planul activităților de evaluare și preselecție a candidaților.

Potrivit calendarului prestabilit, la data de 10 mai, Comisia specială se va întruni în ședință închisă pentru a examina dosarele candidaților prin prisma criteriilor de eligibilitate. Lista nominală a candidaților admiși în etapa a doua a preselecției (interviul) va fi publicată în aceeași zi, în care vor fi indicate și detalii cu privire la interviu (data, ora, locația, modalitatea de desfășurare).

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.